Har du lyst til å se steinhoggere fra hele verden samles for å vise hva de kan? På Steinhoggerfestivalen skal deltakerne i løpet av 3 dager hogge ut et arbeid av norsk stein, med bare håndverktøy. På søndag legger de fra seg verktøyet og børster bort støvet, og så skal arbeidene auksjoneres bort til publikum. Du får sjansen til å følge arbeidsprosessen fra begynnelse til slutt, og kanskje ta med deg hjem et unikt stykke kunsthåndverk.


Festivalen finner sted på området ved Steinhoggermuseet på Grorud. Det er gratis inngang til både festivalen og museet, og massevis av aktiviteter for hele familien. Museet er vel verdt et besøk, og du får anledning til å prøve deg på steinhogging med ekte granitt-verktøy. Det blir turer til steinbruddene i nærområdet, foredrag om geologi og historie, og visning av film på storskjerm.  Mange av aktivitetene er beregnet på barn i alle aldre. Når føttene blir trette, tilbyr Kafé Steinbra mat og drikke I nabohuset. Festivalen foregår i Grorudveien 3, bare minutter unna T-bane og bussholdeplass. Det meste foregår utendørs, så kle deg etter været. 


Er du steinhogger, skrifthogger eller billedhogger og har lyst til å delta? Les mer her, eller kontakt oss på steinhoggerfestivalen@gmail.com


Thank you to our Quarries for delivering stone to the Steinhoggerfestivalen